Afscheid

Het kan bijna niet zonder elkaar… afscheid en muziek. Muziek die vaak met heel veel aandacht wordt uitgezocht. Omdat je het mooi vindt, omdat het past bij de situatie of omdat een nummer veel voor jou of degene die je mist betekende.

Muziek verbindt, troost en ontroert, omdat het iets aanraakt. Of dat nou pijn, verdriet, angst of liefde is. En misschien is dat ook wel juist haar kracht… dat ze helpt toe te laten wat we voelen, zonder dat we iets hoeven uit te leggen.

Livemuziek versterkt die kracht. Alsof er speciaal voor jou wordt gezongen en alles een naam krijgt.

Video afspelen

Warm en persoonlijk afscheid

Warm en persoonlijk, dat zijn voor mij misschien wel de kernwoorden om via muziek verbinding te maken met de mensen voor wie ik zing. Net als liefdevol, integer en gevoelig. Een verhaal vertellen. Jullie verhaal.

Mooie woorden, maar hoe doe je dat? Allereerst moet mijn stem je natuurlijk aanspreken, maar die van jullie is nog veel belangrijker! Goed op elkaar ‘afstemmen’ voelt dan ook essentieel. Van welke muziek houden jullie, hoe wordt de plechtigheid vormgegeven en wat past het mooist bij het verhaal van de overledene? Ik denk graag mee over de muziekkeuze en kan – indien gewenst – hierin ook advies geven. Natuurlijk heb ik een eigen repertoire, maar mochten jullie iets anders in gedachten hebben… ook dat mag. We komen er ongetwijfeld uit!

Ik werk door het hele land en als het qua afstand en tijd lukt, kan ik in de week voor het afscheid persoonlijk langskomen voor een gesprek. Zo niet, dan komen we telefonisch of online vast en zeker een heel eind. Hoe dan ook, bel of mail gerust met wat voor vragen dan ook!

 

… en in de muziek
met slechts jou als publiek
blijf je voor altijd bij mij…

Het verdrietlied | Margreet Jansen