Olá! Ik ben Carlijn

Geboren (1990) en opgegroeid in een dorp in Portugal, op mijn 11e naar Nederland verhuisd, als student op heel veel adressen gewoond en nu eindelijk gesetteld op een fijne plek in hartje Utrecht! Ook als kind was zingen al mijn uitlaatklep. Het liefst zong ik buiten tussen de olijfbomen met de heuvels als publiek of binnen voor de spiegel. Ik zong graag en veel, maar vooral hárd, want tot mijn vierde hoorde ik maar voor 60%.

Eenmaal in Nederland werd het zingen in de tuin verruild door zanglessen en reisde ik met mijn ouders als trouwe supporters door het hele land om in cafeetjes en op lokale podia mee te doen met talentenjachten (en zo leerde ik ook meteen een stukje Nederlandse topografie). Op het Cristina Deutekom junior concours werd ik tweede en het leek niet meer dan een logisch keuze om voor een vervolgopleiding in de muziek te gaan. Het werd de Rockacademie in Tilburg. Daar kwam ik mezelf behoorlijk tegen, wat me er echter niet van weerhield om in 2010 mee te doen met het SBS6-programma Popstars, waar ik met een plek in de finalemaand opnieuw hoge ogen gooide.

 

Na mijn deelname aan Popstars verdween muziek voor even naar de achtergrond. Ik begon andere studies, haalde mijn hbo-diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, had verschillende banen, maar het was het allemaal nét niet.

En dat had alles te maken met uiteindelijk toch die grote passie, waar ik met geen mogelijkheid omheen kon en die – zo realiseerde ik me – net zolang zou blijven zeuren, tot ik haar opnieuw binnen zou laten… en dat is zingen. Dus ik besloot mijn hart te volgen en erop te vertrouwen dat juist de muziek mij ongetwijfeld zal helpen de weg te vinden die het leven verder voor mij in petto heeft.

Want muziek verbindt, geneest, vertelt, troost, viert, lacht, huilt… het leeft met je mee en is er altijd.

Voor jullie, maar zeker ook voor mij.